Miten kertoa Jeesuksesta?Oletko koskaan törmännyt kyltteihin, joissa iskulauseena on "Jeesus tulee pian, oletko valmis?" 
Olen ohi kulkiessa miettinyt, mitä tällä kyltillä halutaan kertoa? Jeesuksesta vai pelotella siitä, että maailmanloppu on tulossa. Jos tavoitteena on peloittelun avulla saada ihmisten mielenkiinto, olisiko kuitenkin olemassa jokin parempi tapa, jolla herätellä ihmisiä evankeliumin äärelle kuin pelottelu? Miltäpä kuulostaa se, että jokainen kristitty kertoisi omasta elämästään ja siitä, mitä Jeesus itselle merkitsee. Ja olisiko kuitenkin niin, että meistä jokainen voi tehdä evankeliointia ihan siinä lähipiirissä ja niiden ihmisten parissa, joita tapaa arjessa eli työssä, koulussa, harrastuksissa jne.

Mutta, mitä evankeliumi sitten on?

Uudessa testamentissa käytetään sanaa ευαγγελιον, joka on Uuden testamentin keskeisimpiä käsitteitä. Tämä sana tarkoittaa hyvää sanomaa, ilouutista. Se voi tarkoittaa myös sanomaa saavutetusta voitosta. Ja niinhän se on Jeesus voitti pahan vallan!

Sana siis ilmaisee Jeesuksen elämäntyön merkityksen. Se ei siis ole vain tietoa Jumalasta tai hänen armosta, vaan sen ytimessä on henkilökohtainen suhde Jumalaan Jeesuksen Kristuksen kautta. Se ei ole oma henkilökohtainen todistus, eikä  se ei ole sitä, että jakaa tai kertoo joitakin Raamatun jakeita. Mutta se ei ole myöskään apologeettinen debatti tai kiistelyä joistakin teologisista väittämistä.

Evankeliumi on yksinkertaisesti hyvä sanoma, se on kertomus siitä, mitä Jeesus teki kaikkien meidän puolesta: elämästä, kuolemasta, ylösnousemuksesta.

Mutta ennen kuin lähdet kertomaan Jeesuksesta mieti hetki, mitä evankeliumi ja Jeesus merkitsevät sinulle? Vaikka evankeliumin kertomisen tarkoituksena ei ole kertoa omasta elämästä, omalla henkilökohtaisella kertomuksella / todistuksella on merkitystä.Raamatusta löytyy mainio esimerkki todistuspuheenvuorosta.
Lue siis mitä Paavali sanoo omassa todistuspuheenvuorossaan Apostolien teoissa 26:1–23.

Tämän jälkeen voit lähteä rakentamaan omaa todistus puheenvuoroasi näiden kolmen yksinkertaisen kohdan avulla.

1. Mieti hetki, mitä tai minkälainen elämäsi oli ennen kuin olit antanut elämäsi Jeesukselle?
(Katso Apt. 26:4–11)

2. Pohdi, kuinka Jumala on puhunut sydämellesi ja avannut silmäsi näkemään hengellinen todellisuuden. Tähän liittyy evankeliumin ydinkohdat ja se, miten se vaikutti sinuun ja elämääsi.
(Katso Apt. 26: 12–18)

3. Lopuksi kuvaile, miten elämäsi on muuttunut sen jälkeen kun annoit elämäsi Jeesukselle.
(Katso. Apt. 26: 19–23)

Mutta tärkeintä on, että ennen kuin lähdet kertomaan muille vietä hetki Jeesuksen kanssa ja rukoile, että Hän johdattaisi eteesi ihmisiä, joille voisit kertoa evankeliumista. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että tavoitteena ei ole kertoa faktoja tai kiistellä, vaan kertoa Jumalan rakkaudesta ja Hänen teoistaan.

0 kommenttia