Pieni pala kerrallaan


Kun jokin asia on hieman vaikea, kannattaa edetä pienin askelin. Tai pilkkoa asia pieniin palasiin. Ja mikä parasta, kun etenee hitaasti, mutta varmasti, oppii samalla melkoisen paljon enemmän. Niinpä aloitin lukemaan Johanneksen evankeliumia pienen pieni pala kerrallaan.

Olen toki lukenut evankeliumit läpi useita kertoja, mutta tällä kertaa siis päätin, että luen Johanneksen evankeliumin lyhyissä osissa. Siis todella lyhyissä. Pilkon jopa yhden luvun pieniin osiin siten, että luen yhden kertomuksen kerrallaan. Raamattu on siitä mukava, että jokainen luku on jaoteltu osiin pienen otsakkeen kera. Näin voi keskittyä yhteen kertomukseen tai tapahtumaan kerrallaan ja syventyä pohtimaan, mitä juuri ko. tekstikohta voisi kertoa minulle juuri nyt.

Aloitan Raamatun luvun ensin hiljentymällä rukoukseen. Tämän jälkeen luen siis yhden tällaisen kohdan ensin kerran läpi ja tämän jälkeen vielä uudelleen. Saatan pysähtyä joidenkin jakeiden kohdalla vielä tarkemmin. Lopuksi puen yhden tai useamman jakeen rukouksen muotoon. Ja tämä viimeinen kohta tai pikemmin tapa lukea Raamattua, on herättänyt erityisen paljon ajatuksia tai huomioita, jotka ovat saattaneet jäädä aiemmin piiloon.

Rukous:
"Kiitos Jeesus siitä, että kaikki, jotka ottavat sinut vastaan,
saavat oikeuden tulla Jumalan lapsiksi. Kiitokset uskosta,
jolla vahvistat meitä. Aamen." (Joh. 1:12)

0 kommenttia